Sollicitatiebrief nakijken

Een sollicitatiebrief is je eerste en belangrijkste visitekaartje bij een bedrijf. Met een goede brief vergroot je de kans dat je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd. Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede sollicitatiebrief, is dat er geen slordigheden in staan.

Waarom een sollicitatiebrief laten nakijken?

Heb je een sollicitatiebrief geschreven? Heel goed! Je hebt nu een eerste stap gezet naar misschien wel jouw nieuwe baan. Maar is de brief ook nagekeken? En leest de brief prettig? Een sollicitatiebrief kan wat betreft inhoud zo goed zijn - een brief met slordigheden kan ervoor zorgen dat je minder professioneel of serieus overkomt. Dit kan tot gevolg hebben dat je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, en dat is natuurlijk erg zonde. Wil je er zeker van zijn dat jouw brief nagekeken en goed leesbaar is? Kies er dan voor om jouw sollicitatiebrief door mij te laten nakijken.

Wat kan je verwachten?

Wanneer je ervoor kiest om jouw sollicitatiebrief door mij te laten nakijken, controleer ik je brief grondig op spelling, grammatica, interpunctie en stijl. Ook let ik op zaken als inconsistenties, typfouten en haperende zinnen. Indien nodig zorg ik voor nét dat extra beetje overtuigingskracht en enthousiasme. Je kunt een sollicitatiebrief verwachten die nagekeken en prettig leesbaar is. Kortom: een sollicitatiebrief die serieus genomen kan worden door het bedrijf waar jij solliciteert. Bovendien houd ik bij het nakijken van jouw sollicitatiebrief rekening met het Applicant Tracking System. Dit is software die organisaties inzetten om sollicitatiebrieven en CV's te ‘screenen’. Zo vergroot ik de kans dat jouw brief onder de aandacht komt!

Mijn expertise

Eén van mijn favoriete bezigheden is het nakijken van teksten. Ik ga zeer precies te werk en ken alle regels van de Nederlandse taal. Dankzij mijn taalgevoel slaag ik erin om elke tekst prettig leesbaar te maken. Nadat De Nieuwe Tekst jouw sollicitatiebrief heeft nagekeken, kun je deze dan ook met een gerust hart versturen.

Let op: de nakijkservice is bedoeld voor een sollicitatiebrief die reeds is geschreven, dus helaas niet voor een brief die slechts uit een paar aantekeningen bestaat. In dat geval verwijs ik je graag door naar de schrijfservice.

Hoe gaat het in z'n werk?

 • Sollicitatieshop

  Ga naar de sollicitatieshop en selecteer de optie van jouw voorkeur. Kies eventueel voor de Spoedservice. Lees meer over de Spoedservice op de tarievenpagina.
 • Vragenlijst

  Vervolgens vraag ik je om jouw gegevens in te vullen. Het formulier bestaat uit een aantal algemene gegevens en jouw sollicitatiegegevens, waaronder de link naar de vacature en jouw sollicitatiebrief. Op deze manier kan ik een goed beeld creëren.
 • Eenvoudig afrekenen

  Vervolgens word je doorgeleid naar de betaalpagina, waar je middels iDeal jouw sollicitatiebrief kunt afrekenen.
 • Nakijken

  Daarna ga ik aan de slag met het nakijken van jouw sollicitatiebrief, waarbij ik rekening houd met alle aspecten die van belang zijn voor een overtuigende sollicitatiebrief.
 • Opsturen

  Binnen 3 werkdagen (of binnen 24 uur als je voor de Spoedservice hebt gekozen) stuur ik jouw nagekeken sollicitatiebrief op naar het door jou opgegeven e-mailadres. Je ontvangt de brief als .docx bestand en als .pdf bestand. Je kunt de brief direct doorsturen naar de werkgever!

Super tevreden

★★★★★
5 5 1
Lisanne heeft in de brief precies verwerkt wat ik belangrijk vind. Die sollicitatiebrief ben IK!

Aanrader!

★★★★★
5 5 1
Lisanne heeft zich vooraf verdiept in de vacature en mijn CV. Zij heeft daarnaast ruim de tijd genomen om mijn persoonlijke verhaal te horen en beide gecombineerd tot een uitstekende motivatiebrief. Verder heeft Lisanne erg haar best gedaan om mij op mijn gemak te stellen en heeft zij mij tijdens dit proces ook handvatten gegeven voor andere sollicitaties.

De klant en kwaliteit staan centraal

★★★★★
5 5 1
Lisanne is van begin tot eind erg betrokken. Ze heeft begrip voor het feit dat bij een sollicitatie vaak tijdsdruk en stress komt kijken en handelt dusdanig. Ik heb het gehele communicatieproces als zeer prettig ervaren met als resultaat een mooi eindproduct.