Sollicitatiebrief schrijven

Een sollicitatiebrief is je eerste en belangrijkste visitekaartje bij een bedrijf. Met een goede brief vergroot je de kans dat je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd. Daarom is het van belang dat jouw sollicitatiebrief een persoonlijk en overtuigend beeld van jou geeft.

Waarom een sollicitatiebrief laten schrijven?

Misschien heb je het wel eens meegemaakt: je vindt je droombaan, solliciteert, maar wordt afgewezen. Heel vervelend natuurlijk, maar je bent zeker niet de enige: mensen krijgen vaak afwijzingen op sollicitaties. In veel gevallen gebeurt dit zelfs als je heel gemotiveerd én geschikt bent voor de functie. Hoe dit komt? Het is helemaal niet zo gemakkelijk om je motivatie op een sterke manier over te brengen op papier. Vooral nu er tegenwoordig hoge eisen worden gesteld aan een motivatiebrief. Heel normaal dus dat je moeite hebt met het schrijven van een goede en originele brief. Of je nu niet zo goed bent in de Nederlandse taal, niet weet waar je moet beginnen of tijdgebrek hebt: ik wil jou graag helpen bij het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief.

Wat kan je verwachten?

Wanneer je ervoor kiest om jouw sollicitatiebrief door mij te laten schrijven, doe ik mijn uiterste best om een brief te schrijven die jouw kwaliteiten, persoonlijkheid en kennis goed overbrengt op misschien wel jouw toekomstige werkgever. Je ontvangt van mij dan ook geen algemene brief die van iedereen afkomstig en aan iedereen gericht zou kunnen zijn. Nee, je ontvangt een sollicitatiebrief die om jou én het betreffende bedrijf draait. Op deze manier onderscheid jij jezelf van de andere sollicitanten - jouw concurrentie dus. Bovendien houd ik bij het schrijven van jouw sollicitatiebrief rekening met het Applicant Tracking System. Dit is software die organisaties inzetten om sollicitatiebrieven en CV's te 'screenen'. Zo vergroot ik de kans dat jouw brief onder de aandacht komt!

Mijn expertise

Ik heb jarenlange ervaring met het schrijven van sollicitatiebrieven en weet wat werkgevers overtuigt om sollicitanten uit te nodigen voor een gesprek. Hierdoor slaag ik erin om alle relevante aspecten op een vloeiende manier te combineren in jouw sollicitatiebrief. Mag ik jou helpen bij het bemachtigen van jouw droombaan?

Hoe gaat het in z'n werk?

 • Sollicitatieshop

  Ga naar de sollicitatieshop en selecteer de optie van jouw voorkeur. Kies eventueel voor de Spoedservice. Lees meer over de Spoedservice op de tarievenpagina.
 • Vragenlijst

  Vervolgens vraag ik je om jouw gegevens in te vullen. Het formulier bestaat uit een aantal algemene gegevens en jouw sollicitatiegegevens, waaronder de link naar de vacature en jouw CV. Op deze manier kan ik een goed beeld creëren.
 • Optioneel: Shared Screen

  Ik vind het belangrijk dat jij volledig tevreden bent over jouw sollicitatiebrief. Daarom bied ik de optie aan dat je mij real-time feedback kunt geven via de interactieve Shared Screen optie. Op basis van jouw suggesties pas ik de brief live aan. Vink deze optie aan in het formulier Sollicitatiegegevens.
 • Eenvoudig afrekenen

  Vervolgens word je doorgeleid naar de betaalpagina, waar je middels iDeal jouw sollicitatiebrief kunt afrekenen.
 • Schrijven

  Daarna ga ik aan de slag met het schrijven van jouw sollicitatiebrief, waarbij ik rekening houd met alle aspecten die van belang zijn voor een overtuigende en persoonlijke sollicitatiebrief. Ook houd ik rekening met de aspecten die jij belangrijk vindt.
 • Opsturen

  Binnen 3 werkdagen (of binnen 24 uur als je voor de Spoedservice hebt gekozen) stuur ik jouw sollicitatiebrief op naar het door jou opgegeven e-mailadres. Je ontvangt de brief als .docx bestand en als .pdf bestand. Je kunt de brief direct doorsturen naar de werkgever!

Super tevreden

★★★★★
5 5 1
Lisanne heeft in de brief precies verwerkt wat ik belangrijk vind. Die sollicitatiebrief ben IK!

Aanrader!

★★★★★
5 5 1
Lisanne heeft zich vooraf verdiept in de vacature en mijn CV. Zij heeft daarnaast ruim de tijd genomen om mijn persoonlijke verhaal te horen en beide gecombineerd tot een uitstekende motivatiebrief. Verder heeft Lisanne erg haar best gedaan om mij op mijn gemak te stellen en heeft zij mij tijdens dit proces ook handvatten gegeven voor andere sollicitaties.

De klant en kwaliteit staan centraal

★★★★★
5 5 1
Lisanne is van begin tot eind erg betrokken. Ze heeft begrip voor het feit dat bij een sollicitatie vaak tijdsdruk en stress komt kijken en handelt dusdanig. Ik heb het gehele communicatieproces als zeer prettig ervaren met als resultaat een mooi eindproduct.